دکتر مریم محمدبیگی » بیماری زنان » علائم زخم دهانه رحم
مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه

علائم زخم دهانه رحم

علائم زخم دهانه رحم چیست؟ زخم دهانه رحم یا سرویسیت التهاب دهانه رحم (انتهای رحم) است، که اغلب علائمی ایجاد نمی کند، اما اگر رخ دهد، ممکن است شامل ترشحات غیر طبیعی واژن، مقاربت دردناک یا تحریک فرج یا واژن باشد. بسیاری از زنان را در دوره ای از زندگی بزرگسالی تحت تاثیر قرار می دهد. امروز در این مطلب می خواهیم در مورد علائم و علل این عارضه صحبت کنیم.

زخم دهانه رحم یا سرویسیت جیست؟

زخم دهانه رحم یا سرویسیت چیست؟

سرویسیت یا زخم دهانه رحم به منظور التهاب دهانه رحم است. دهانه رحم پایین ترین قسمت رحم که به واژن متصل می شود. علائم ممکن است شامل خونریزی بین قاعدگی، مقاربت دردناک، درد در حین معاینه لگن و ترشحات غیر معمول واژن باشد. اگرچه علائم ممکن است رخ دهد، اما دیگران ممکن است هیچ علامتی را تجربه نکنند. زخم دهانه رحم یک بیماری شایع است که اغلب به دلیل عفونت های مقاربتی ایجاد می شود، اما ممکن است به دلیل مسائل غیر عفونی نیز ایجاد شود. درمان بر اساس علت اصلی عفونت صورت می گیرد.

علل ایجاد زخم دهانه رحم چیست؟

دهانه رحم اغلب به دلیل عفونت های مقاربتی ایجاد می شود، اما می تواند به دلیل مسائل غیر عفونی نیز ایجاد شود. علل شایع عبارتند از:

  • عفونت های مقاربتی: دهانه رحم اغلب از عفونت های باکتریایی یا ویروسی که از طریق تماس جنسی منتقل می شوند ایجاد می شود. انواع عفونت های مقاربتی که گاهی اوقات باعث التهاب دهانه رحم می شوند عبارتند از سوزاک، کلامیدیا، تریکومونیازیس و تبخال تناسلی .
  • رشد بیش از حد باکتری: رشد بیش از حد باکتری های خاص در واژن (واژینوز باکتریایی) ممکن است منجر به ایجاد التهاب دهانه رحم شود. وضعیتی که در آن تعادل یاکتری های در واژن به هم می خورد.

علل زیادی برای ایجاد سرویسیت وجود دارد. در حالی که زخم دهانه رحم حاد معمولاً به دلیل عفونت ایجاد می شود، دهانه رحم مزمن به احتمال زیاد ناشی از یک علت غیر عفونی می تواند باشد. مانند:

  • عکس العمل های آلرژیک: واکنش های آلرژیک به کاندوم های لاتکس یا وسایل ضد بارداری ممکن است باعث التهاب دهانه رحم شود. برخی از محصولات بهداشتی زنانه (دوش های واژینال) نیز ممکن است باعث التهاب دهانه رحم شوند.
  • آسیب ناشی از اشیاء وارد شده به کانال واژن، مانند تامپون یا پساری
  • سطوح پایین استروژن یا پروژسترون بالا، ناشی از یائسگی یا اختلال غدد درون ریز
  • برخی از سرطان ها یا درمان های سرطان

پیش‌بینی شده است که بیش از نیمی از زنان بالغ در برخی مواقع به سرویسیت مبتلا خواهند شد. زنانی که رفتارهای جنسی پرخطر دارند و شرکای متعددی دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به دهانه رحم هستند.

علائم و نشانه های زخم دهانه رحم چیست؟

در حالی که برخی از افراد با سرویسیت هیچ علامتی را تجربه نمی کنند، برخی دیگر ممکن است طیف وسیعی از علائم را تجربه کنند. دهانه رحم با قرمزی و تورم دهانه رحم مشخص می شود. دهانه رحم ممکن است به راحتی خونریزی کند یا چرک یا مخاط ترشح کند. اما برخی از علائم رایجی که ممکن است تجربه کنید عبارتند از:

  • خونریزی بین پریودها
  • مقاربت دردناک
  • خونریزی بعد از مقاربت، زمانی که به دوره قاعدگی مرتبط نباشد
  • درد در حین معاینه لگن
  • ترشحات غیر طبیعی واژن
  • ادرار مکرر و دردناک
  • درد لگن
  • درد شکم
  • ادرار مکرر، دشوار یا دردناک
  • تب (به ندرت)
علائم و نشانه های زخم دهانه رحم چیست؟

چگونه می توان از زخم دهانه رحم جلوگیری کرد؟

بهترین راه برای پیشگیری از التهاب دهانه رحم استفاده مداوم و موثر از کاندوم است. استفاده از کاندوم از بروز عفونت های مقاربتی، به ویژه سوزاک و کلامیدیا، که می تواند باعث التهاب دهانه رحم شود، جلوگیری می کند. علاوه بر این، داشتن یک شریک جنسی غیر آلوده، که در آن هر دو طرف متعهد به داشتن رابطه جنسی منحصراً با یکدیگر هستند، می تواند خطر ابتلا به دهانه رحم را کاهش دهد.

سوالات متداول

آیا زخم دهانه رحم روی پریود شما تأثیر می گذارد؟

نه همیشه. با این حال، برخی از افراد مبتلا به زخم دهانه رحم خونریزی بین دوره های قاعدگی را گزارش می کنند.

آیا زخم دهانه رحم بر باروری تأثیر می گذارد؟

در برخی موارد، بله. سرویسیت ناشی از کلامیدیا یا سوزاک ممکن است به لوله های فالوپ و دیواره رحم گسترش یابد. این می تواند منجر به بیماری التهابی لگن (PID) شود. وضعیتی که بر اندام های تولید مثل تأثیر می گذارد. در صورت عدم درمان، PID می تواند منجر به مشکلات باروری شود.

کلام آخر

اگر فکر می کنید ممکن است به سرویسیت مبتلا شده باشید، فوراً به پزشک متخصص زنان در اصفهان مراجعه کنید. در صورت عدم درمان، این عارضه می تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی جدی تر شود. با این حال، خبر خوب این است که زخم دهانه رحم را می توان با موفقیت درمان کرد، به خصوص زمانی که به موقع تشخیص داده شود.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + چهار =

Call Now Button